Printer Friendly Version 11.11.2023. Обележавање Дана примирија у првом светском рату @ 24 November 2023 11:56 AM

Представници Амбасаде Републике Србије у Краљевини Белгији, на челу са амбасадором Александром Тасићем, су поводом Дана примирја у Првом светском Рату положили венце и одали почаст на неколико меморијала широм Краљевине Белгије. У Лијежу на савезничком гробљу Робермон, одата је почаст палим српским јунацима.

Изасланик одбране капетан фрегате Драшко Папић је учествовао на церемонији обележавања Дана примирја, коју је предводио Краљ Филип, у Бриселу, код споменика Незнаном јунаку.

У фламанском граду Ипру, који је током Првог светског рата, био главно упориште савезника на Западном фронту и који је претрпео велика страдања и несагледиве губитке, амбасадор Александар Тасић је положио венац палим борцима наших савезника. Овој комеморативној процесији је присуствовао и положио венац председник Владе Краљевине Белгије Александер де Кро.

Почасни конзул Републике Србије у Краљевини Белгији, за регион Фландрије,  Александар Давидовић је учествовао на комеморацији у граду Антверпену, коју је предводио градоначелник Барт де Вевер.