Printer Friendly Version 17.11.2022. - Пословно-промотивни скуп „Business investment and nearshoring opportunities in Serbia“ @ 18 November 2022 11:34 AM

Амбасада Републике Србије у Краљевини Белгији, Канцеларија АП Војводине у Бриселу и представништво Привредне коморе Србије у Бриселу организовали су пословно-промотивни скуп „Business investment and nearshoring opportunities in Serbia“.

Представницима највећег удружења предузетника и  малих и средњих предузећа белгијског региона Фландрије - UNIZO, које броји преко 110.000 чланова, представљени су инвестициони и привредни потенцијали Републике Србије и АП Војводине, као и могућности за проналажење потенцијалних добављача са наших простора.

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Белгији Александар Тасић је отворио скуп, након чега су презентацију о условима и предностима пословања у Србији, присутнима одржали представници Развојних агенција Србије и Војводине и представници Привредне коморе Србије. У делегацији UNIZO, предвођену генералним директором удружења, били су присутни представници 15 компанија заинтересованих за остваривање ближе сарадње са привредним субјектима из Србије, односно АП Војводине. Присутне су биле компаније  из ИТ сектора, пољопривреде и производње хране, медицинских и здравствених услуга као и компаније које се баве пружањем консултантских и правних  услуга привредницима.