Printer Friendly Version 04.10.2022. - Амбасадор Тасић са извршном директорком Агенције за извоз и стране инвестиције Валоније и Валонија-Брисел интернационал Паскал Делкоминет @ 5 October 2022 02:06 PM

Амбасадор Републике Србије у Бриселу Александар Тасић састао се са  извршном директорком Агенције за извоз и стране инвестиције Валоније и Валонија-Брисел интернационал Паскал Делкоминет,  са којом је размотрио могућности за унапређење пословне сарадње валонских и српских малих и средњих предузећа и даље стимулисање страних инвестиција.

Посебна пажња у разговору посвећена је припремама за економску мисију у Републици Србији, која ће се реализовати 2024. године. Указано је на значај промоције пословне климе у Србији и развој сарадње у академској и научној области, кроз директне контакте универзитета и тренинг центара Србије и Валоније.

Саговорници су се сложили да постоји велики потенцијал за сарадњу привредних друштава Србије и Валоније пре свега у области агро-индустрије, енергетике и тзв. зелених инвестиција.