Printer Friendly Version 04.10.2022. - Ambasador Aleksandar Tasić na sastanku sa Elijan Tiliju, predsednicom Predstavničkog doma Parlamenta Kralјevine Belgije @ 4 October 2022 12:45 PM

Ambasador Aleksandar Tasić razgovarao je 4. oktobra sa predsednicom Predstavničkog doma belgijskog Parlamenta, Elijan Tiliju.

U razgovoru je razmotreno aktuelno stanje bilateralnih odnosa Belgije i Srbije i ponovlјen poziv gospođi Tiliju da poseti Srbiju. Razgovarano je i o procesu evropske integracije Srbije i izazovima na tom putu, u vezi s čim je ambasador izneo očekivanje da će Belgija podržati nastavak evropske integracije Srbije. Posebna pažnja posvećena je mogućnostima za jačanje privredne i ekonomske saradnje.

Naglašeni su dobri parlamentarni i bilateralni odnosi dve zemlјe a sagovornici su ovom prilikom istakli važnost parlamentarne saradnje i uspostavlјanja međusobnih kontakata između predstavnika dva parlamenta. Razgovarano je i o situaciji u regionu i o aktuelnim spolјno-političkim dešavanjima i izazovima.