Printer Friendly Version 26.09.2022. - Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kralјevine Belgije @ 26 September 2022 02:23 PM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kralјevine Belgije Kati Bugenhout i tom prilikom izrazio uverenje da će Srbija i Belgija nastaviti saradnju u cilјu dalјeg unapređenja odnosa dve zemlјe.

Poželevši dobrodošlicu i uspeh u obavlјanju dužnosti ambasadorki Bugenhout, predsednik Vučić se osvrnuo i na dobre bilateralne odnose naglasivši da postoje potencijali za njihovo dalјe razvijanje, posebno u oblasti ekonomije. Predsednik je izrazio zadovolјstvo prisustvom belgijskih kompanija na tržištu Republike Srbije i pozvao privrednike te zemlјe da investiraju u sektor organske proizvodnje u našoj zemlјi.

Po pitanju evropskog puta, predsednik Vučić je naglasio da je Srbija opredelјena da nastavi sa neophodnim reformama.

Tokom sastanka bilo je razgovora i o regionalnoj saradnji, geopolitičkim temama. Predsednik Vučić još jednom je istakao da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake zemlјe, kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava sadržanog u Povelјi Ujedinjenih nacija.

Izvor/Foto: www.predsednik.rs