Printer Friendly Version 14.03.2022. - Film „Strahinja Banović“, reditelјa Stefana Arsenijevića prikazan na 37. Međunarodnom filmskom festivalu u Monsu @ 15 March 2022 11:39 AM

U konkurenciji za glavnu nagradu 37. Međunarodnog filmskog festivala u Monsu, u ponedelјak 14. marta, u 20,30 časova, prikazan je dugometražni igrani film Strahinja Banović (As Far As I Can Walk), reditelјa Stefana Arsenijevića, po scenariju Stefana Arsenijevića, Bojana Vuletića i Nikole Dikrea.

Film je nastao u saradnji producentskih kuća iz Srbije, Luksemburga, Francuske, Litvanije i Bugarske i podržan je od strane Filmskih centara pet zemalјa, Fonda Saveta Evrope – Eurimage, Kreativna Evropa – MEDIA i Vlade Republike Srbije.

Filmski festival u Monsu od 1984. godine istražuje temu „lјubavi“ kroz međunarodni program. Prateći formu srpske narodne pesme, „Strahinja Banović” priča dirlјivu priču o dvoje izbeglica, koje su životne okolnosti dovele u Srbiju, gde  će njihova lјubav biti na iskušenju.

Režiser Stefan Arsenijević i Ibrahim Koma, tumač glavne muške uloge, bili su gosti Festivala a nakon projekcije, upriličeno je druženje sa publikom i predstavnicima medija.

Projekciji filma prisustvovali su predsednik festivala Žan Pol Deplus,  predstavnici Novog Sada 2022- Evropske prestonice kulture i predstavnici Ambasade R. Srbije u Belgiji.