Printer Friendly Version 25.02.2022. - Političke konsultacije ministarstava spolјnih poslova Srbije i Belgije održane su danas u Briselu @ 28 February 2022 01:00 PM

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi Srbije i Belgije dobri, a sagovornici su zajednički ocenili da postoje dodatne mogućnosti za unapređenje saradnje u oblastima ekonomije, investicija, kulture, obrazovanja i turizma.

Izraženo je zadovolјstvo nivoom političkog dijaloga i posebno ukazano da je njegovom intenziviranju doprinela prošlogodišnja poseta ministra Selakovića Belgiji kada su dve zemlјe obeležavale 135 godina od uspostavlјanja diplomatskih odnosa.

Naša strana zahvalila je na podršci koju Belgija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija, i izrazila očekivanje da će se sa takvom podrškom i nastaviti.

Takođe, sagovornici su istakli značaj redovnog održavanja političkih konsultacija ministarstava spolјnih poslova, i saglasili se da će one doprineti dalјem unapređenju političkog dijaloga i sadržajnoj razmeni mišlјenja o svim pitanjima od zajedničkog interesa.

Delegaciju MSP predvodio je pomoćnik ministra za bilateralnu saradnju Vladimir Marić, a belgijsku generalni direktor za bilateralnu saradnju Jeroen Koreman.