Printer Friendly Version 30.11.2021. - Амбасадор др Марина Јовићевић на опроштајном састанку са генералним секретаром МИЕП Луксембурга Силви Лукас, директором Дирекције за европске послове Жаном Луијем Тилом и директором Протокола Беатрисом Кирш @ 8 December 2021 02:54 PM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 30. новембра са представницима Министарства иностраних и европских послова Луксембурга.

У разговору са амбасадором Силви Лукас, генералним секретаром МИЕП Луксембурга, амбасадор Јовићевић изразила је захвалност Луксембургу на подршци европској интеграцији Србије и интересу који је Луксембург одувек показивао за наш регион. Заједнички је оцењено да је у претходном периоду дошло до значајног унапређења билатералних односа Србије и Луксембурга.
 

Амбасадор Жан Луи Тил, директор за европске послове у МИЕП Луксембурга се захвалио амбасадору Јовићевић на доброј сарадњи у претходне четири године. У разговору је изражено обострано задовољство развојем билатералне сарадње, али је оцењено да постоји простор за додатно продубљивање и интензивирање сусрета на политичком нивоу. Амбасадор Јовићевић је изнела очекивање да ће до краја ове године преговори са ЕУ бити настављени отварањем кластера, као и да ће у току следеће године бити реализована посета МИЕП Луксембурга Жана Аселборна Србији.

Амбасадор Јовићевић се захвалила амбасадору Беатрис Кирш, шефу Протокола МИЕП Луксембурга на оствареној сарадњи и помоћи коју је Протокол пружио Амбасади посебно у вези са реализацијом посета на високом политичком нивоу и изнела очекивање да ће се таква сарадња наставити и у будућности. Беатрис Кирш је истакла да је у претходне четири године организовано неколико посета на високом нивоу, и да је то најбољи доказ о интензивирању билатералних односа две земље.