Printer Friendly Version 30.11.2021. - Ambasador dr Marina Jovićević na oproštajnom sastanku sa predsednikom Parlamenta Luksemburga Fernandom Etgenom @ 2 December 2021 10:07 AM

Ambasador dr Marina Jovićević razgovarala je 30. novembra sa predsednikom Parlamenta Luksemburga Fernandom Etgenom. U razgovoru je zaklјučeno da je u prethodne četiri godine, tokom mandata ambasadora Jovićević, došlo do značajnog unapređenja bilateralnih odnosa Srbije i Luksemburga, što se vidi i kroz realizaciju poseta na nivou predsednika vlada i ministra spolјnih poslova, kao i kroz uvođenje direktne linije Luksera do Beograda. Ambasador Jovićević se zahvalila na podršci Luksemburga evropskoj integraciji Srbije. Izneto je očekivanje da će do kraja ove godine pregovori sa EU biti nastavlјeni.

Ambasador Jovićević je ponovila poziv predsedniku Parlamenta Luksemburga da u toku sledeće godine, kada dve zemlјe obeležavaju 95 godina od uspostavlјanja diplomatskih odnosa, poseti Republiku Srbiju.

Predsednik Parlamenta Fernand Etgen zahvalio se ambasadoru Jovićević na aktivnom pristupu u radu u odnosu na Luksemburg, koji se pokriva na nerezidentnoj osnovi, a što je rezultiralo razvojem bilateralne saradnje dve zemlјe u brojnim oblastima.