Printer Friendly Version 30.11.2021. - Амбасадор др Марина Јовићевић на опроштајном састанку са председником Парламента Луксембурга Фернандом Етгеном @ 2 December 2021 10:06 AM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 30. новембра са председником Парламента Луксембурга Фернандом Етгеном. У разговору је закључено да је у претходне четири године, током мандата амбасадора Јовићевић, дошло до значајног унапређења билатералних односа Србије и Луксембурга, што се види и кроз реализацију посета на нивоу председника влада и министра спољних послова, као и кроз увођење директне линије Луксера до Београда. Амбасадор Јовићевић се захвалила на подршци Луксембурга европској интеграцији Србије. Изнето је очекивање да ће до краја ове године преговори са ЕУ бити настављени.

Амбасадор Јовићевић је поновила позив председнику Парламента Луксембурга да у току следеће године, када две земље обележавају 95 година од успостављања дипломатских односа, посети Републику Србију.

Председник Парламента Фернанд Етген захвалио се амбасадору Јовићевић на активном приступу у раду у односу на Луксембург, који се покрива на нерезидентној основи, а што је резултирало развојем билатералне сарадње две земље у бројним областима.