Printer Friendly Version 16.11.2021. - Ambasador dr Marina Jovićević na oproštajnom sastanku sa savetnikom predsednika Vlade Luksemburga, Patrikom Hemerom @ 26 November 2021 10:55 AM

Ambasador dr Marina Jovićević razgovarala je 16. novembra sa savetnikom predsednika Vlade Luksemburga za spolјnu politiku, Patrikom Hemerom. U razgovoru je izraženo obostrano zadovolјstvo razvojem bilateralne saradnje u prethodne četiri godine, tokom mandata ambasadora Jovićević. Zaklјučeno je da je došlo do značajnog unapređenja bilateralnih odnosa Srbije i Luksemburga, što se vidi i kroz realizaciju poseta na nivou predsednika vlada i ministra spolјnih poslova, kao i kroz uvođenje direktne linije Luxaira do Beograda.

Izneto je očekivanje da će do kraja ove godine pregovori sa EU biti nastavlјeni otvaranjem klastera i podvučena je podrška Luksemburga evropskoj integraciji Srbije.

Savetnik Patrik Hemer zahvalio se ambasadoru Jovićević na aktivnom pristupu u radu u odnosu na Luksemburg, koji se pokriva na nerezidentnoj osnovi, zahvalјujući čemu su pravovremeno dobijali sve potrebne informacije o Srbiji, što je imalo za rezultat pobolјšanje bilateralne saradnje.