Printer Friendly Version 16.11.2021. - Амбасадор др Марина Јовићевић на опроштајном састанку са саветником председника Владе Луксембурга, Патриком Хемером @ 26 November 2021 10:53 AM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 16. новембра са саветником председника Владе Луксембурга за спољну политику, Патриком Хемером. У разговору је изражено обострано задовољство развојем билатералне сарадње у претходне четири године, током мандата амбасадора Јовићевић. Закључено је да је дошло до значајног унапређења билатералних односа Србије и Луксембурга, што се види и кроз реализацију посета на нивоу председника влада и министра спољних послова, као и кроз увођење директне линије Луксера до Београда.

Изнето је очекивање да ће до краја ове године преговори са ЕУ бити настављени отварањем кластера и подвучена је подршка Луксембурга европској интеграцији Србије.

Саветник Патрик Хемер захвалио се амбасадору Јовићевић на активном приступу у раду у односу на Луксембург, који се покрива на нерезидентној основи, захваљујући чему су правовремено добијали све потребне информације о Србији, што је имало за резултат побољшање билатералне сарадње.