Printer Friendly Version 16.10.2021. - Луксeмбуршка премијера филма Страхиња Бановић, редитеља Стефана Арсенијевића @ 18 October 2021 01:28 PM

У сарадњи Филмског фестивала централне и југоисточне Европе Cineast у Луксембургу, Министарства културе и информисања Р. Србије и Амбасаде Р. Србије у Бриселу, у суботу 16. о.м, у 19,00 часова, на 13. филмском фестивалу Cineast у Луксембургу представљен  је дугометражни играни филм Страхиња Бановић (енглески назив - As Far As I Can Walk), редитеља Стефана Арсенијевића, по сценарију Стефана Арсенијевића, Бојана Вулетића и Николе Дикреа.

Филм је настао у продукцији Мирослава Могоровића испред куће Арт & Попкорн, у сарадњи са Cinnamon филмом. Копродуценти су Les Films Fauves (Луксембург), Surprise Alley (Француска), Artbox Production House (Литванија) и Chouchkov brothers (Бугарска). Филм су подржали Филмски центар Србије, Фонд Савета Европе – Еуримаж, Филмски фонд Луксембург, Француски национални центар за филм, Бугарски национални филмски центар, Литвански филмски центар,  Креативна Европа – MEDIA и Влада Републике Србије.

Режисер Стефан Арсенијевић и продуцент Мирослав Могоровић били су гости Фестивала и након пројекције филма одговарали је на питања публике о филму, разлозима за његово снимање и даљим плановима за његову промоцију. Пројекцији филма присуствовали су амбасадор Р. Србије у Белгији и Луксембургу  Марина Јовићевић и конзул  Весна Лалић.