Printer Friendly Version Ambasador Marina Jovićević razgovarala sa predsednikom Parlamenta Briselskog regiona Rašidom Madranom @ 7 June 2021 12:08 PM

Ambasador dr Marina Jovićević razgovarala je 7. juna sa predsednikom Parlamenta Briselskog regiona Rašidom Madranom. Posebna tema u razgovorima posvećena je borbi protiv Covid-19, u smislu balansiranog pristupa Vlade R. Srbije, usmerenog ka održavanju ekonomskih tokova sa jedne strane i očuvanju javnog zdravlјa. Sagovornik je upoznat sa postupkom vakcinacije u Republici Srbiji, gde je, do sada, dato preko 3,5 miliona doza vakcina protiv Covid-19, kako građanima R. Srbije i drugima iz našeg regiona. Ambasador je obavestila i o dobrim privrednim rezultatima Srbije postignutim u ekonomski izazovnom periodu svetske pandemije.

Razgovarano je i o procesu evropske integracije Srbije i izazovima na tom putu, kao i o dijalogu Beograda i Prištine. Istaknuta je naša spremnost da se dijalog, po pokrovitelјstvom EU, nastavi u što kraćem roku, kako bi se došlo do kompromisnog rešenja.

Obostrano je ukazano na značaj parlamentarne saradnje dve zemlјe, i dogovoreno da se, prilikom sledeće posete Briselu, organizuje sastanak narodnih poslanika Narodne skupštine R. Srbije, članova Grupe prijatelјstva sa K. Belgijom, sa predstavnicima Parlamenta Briselskog regiona.