Printer Friendly Version Амбасадор Марина Јовићевић разговарала са председником Парламента Бриселског региона Рашидом Мадраном @ 7 June 2021 12:07 PM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 7. јуна са председником Парламента Бриселског региона Рашидом Мадраном. Посебна тема у разговорима посвећена је борби против Covid-19, у смислу балансираног приступа Владе Р. Србије, усмереног ка одржавању економских токова са једне стране и очувању јавног здравља. Саговорник је упознат са поступком вакцинације у Републици Србији, где је, до сада, дато преко 3,5 милиона доза вакцина против Covid-19, како грађанима Р. Србије и другима из нашег региона. Амбасадор је обавестила и о добрим привредним резултатима Србије постигнутим у економски изазовном периоду светске пандемије.

Разговарано је и о процесу европске интеграције Србије и изазовима на том путу, као и о дијалогу Београда и Приштине. Истакнута је наша спремност да се дијалог, по покровитељством ЕУ, настави у што краћем року, како би се дошло до компромисног решења.

Обострано је указано на значај парламентарне сарадње две земље, и договорено да се, приликом следеће посете Бриселу, организује састанак народних посланика Народне скупштине Р. Србије, чланова Групе пријатељства са К. Белгијом, са представницима Парламента Бриселског региона.