Printer Friendly Version 29.04.2021. - Sastanak ambasadora dr Marine Jovićević sa ministrom predsednikom Vlade Flandrije Jan Jambonom @ 29 April 2021 03:30 PM

Ambasador dr Marina Jovićević razgovarala je 29. aprila sa ministrom predsednikom Vlade Flandrije, Janom Jambonom. Razgovarano je o procesu vakcinacije i borbi protiv Covid-19 u Srbiji i Kralјevini Belgiji i Flandriji. Ambasador Jovićević obavestila je sagovornika o sprovođenju masovne vakcinacije u Srbiji, procentu vakcinisanih, kao i o merama u okviru zdravstvenog sistema koje su preduzete kako bi se obezbedilo lečenje za obolele od Covid-19. Razgovarano i o ekonomskim i socijalnim posledicama zdravstvene krize.


Razmotrene su mogućnosti za pobolјšanje ekonomske saradnje i većeg prisustva kompanija iz Flandrije u Srbiji, kao i mogućnosti za saradnju privrednih komora.

Ambasador Jovićević upoznala je sagovornika sa napretkom u vladavini prava i iznela očekivanje da će Srbija nastaviti integraciju u EU i da se u okviru dijaloga dođe do kompromisnog rešenja.