Printer Friendly Version 29.04.2021. - Састанак амбасадора др Марине Јовићевић са министром председником Владе Фландрије Јан Јамбоном @ 29 April 2021 03:29 PM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 29. априла са министром председником Владе Фландрије, Јаном Јамбоном. Разговарано је о процесу вакцинације и борби против Covid-19 у Србији и Краљевини Белгији и Фландрији. Амбасадор Јовићевић обавестила је саговорника о спровођењу масовне вакцинације у Србији, проценту вакцинисаних, као и о мерама у оквиру здравственог система које су предузете како би се обезбедило лечење за оболеле од Covid-19. Разговарано и о економским и социјалним последицама здравствене кризе.

Размотрене су могућности за побољшање економске сарадње и већег присуства компанија из Фландрије у Србији, као и могућности за сарадњу привредних комора.

Амбасадор Јовићевић упознала је саговорника са напретком у владавини права и изнела очекивање да ће Србија наставити интеграцију у ЕУ и да се у оквиру дијалога дође до компромисног решења.