Printer Friendly Version 22.04.2021. - Sastanak ambasadora Marine Jovićević sa Kunom Metsuom, predsedavajućim IPU za Srbiju Federalnog parlamenta Kralјevine Belgije @ 23 April 2021 02:04 PM

Ambasador dr Marina Jovićević razgovarala je 22. aprila sa belgijskim federalnim poslanikom Kunom Metsuom, predsedavajućim Interparamentarnom unijom za Srbiju Federalnog parlamenta Kralјevine Belgije.
 

U razgovoru je konstatovano da postoji veliki potencijal za dalјi razvoj bilateralne saradnje Kralјevine Belgije i Republike Srbije, posebno u oblasti ekonomskih odnosa i da parlamentarna saradnja može u značajnoj meri da doprinese pobolјšanju sveukupnih odnosa dve zemlјe.
 

Razgovarano je i o procesu evropske integracije Srbije kao i o izazovima sa kojima se Belgija i Srbija suočavaju u cilјu sprečavanja širenja epidemije Korona virusa. Ambasador Jovićević obavestila je procesu masovne vakcinacije u Srbiji, sa preko tri miliona datih doza vakcina od četiri različita proizvođača i solidarnosti koju je Srbija pokazala prema susedima i merama u okviru zdravstvenog sistema koje su preduzete kako bi se obezbedilo lečenje za obolele od Covid-19, kao i o ekonomskim i socijalnim posledicama zdravstvene krize.