Printer Friendly Version 22.04.2021. - Састанак амбасадора Марине Јовићевић са Куном Метсуом, председавајућим ИПУ за Србију Федералног парламента Краљевине Белгије @ 23 April 2021 02:02 PM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 22. априла са белгијским федералним послаником Куном Метсуом, председавајућим Интерпараментарном унијом за Србију Федералног парламента Краљевине Белгије.
 

У разговору је констатовано да постоји велики потенцијал за даљи развој билатералне сарадње Краљевине Белгије и Републике Србије, посебно у области економских односа и да парламентарна сарадња може у значајној мери да допринесе побољшању свеукупних односа две земље.
 

Разговарано је и о процесу европске интеграције Србије као и о изазовима са којима се Белгија и Србија суочавају у циљу спречавања ширења епидемије Корона вируса. Амбасадор Јовићевић обавестила је процесу масовне вакцинације у Србији, са преко три милиона датих доза вакцина од четири различита произвођача и солидарности коју је Србија показала према суседима и мерама у оквиру здравственог система које су предузете како би се обезбедило лечење за оболеле од Covid-19, као и о економским и социјалним последицама здравствене кризе.