Printer Friendly Version 23.04.2021. - Dan Vojske Srbije @ 23 April 2021 11:51 AM

 

U očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka, 23. april je od posebnog značaja za Republiku Srbiju i Vojsku Srbije. Taj datum se proslavlјa u znak sećanja na dan kada je 1815. godine doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od otomanske imperije.


Sa državnog i vojnog aspekta, taj datum je prepoznat kao jedna od istorijskih prekretnica koja je dovela do stvaranja savremene srpske države i omogućila stvaranje efikasne i moderne srpske vojske.


I pored složenih uslova izazvanih pandemijom virusa COVID-19, Vojska Srbije je protekle godine nastavila sa profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka, sa posebnim akcentom na misiji pomoći civilnim vlastima u suprotstavlјanju pretnjama bezbednosti.


Povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, kratak video zapis o angažovanju Vojske Srbije na pomoći civilnim vlastima Srbije u borbi protiv pandemije Covid-19 možete pogledati na zvaničnom "YouTube" kanalu Vojske Srbije, na adresi:

https://youtu.be/DkaumKLwmgU