Printer Friendly Version 23.04.2021. - Дан Војске Србије @ 23 April 2021 11:46 AM

У очувању националног идентитета и континуитета државности српског народа у трајању дугом више од два века, 23. април је од посебног значаја за Републику Србију и Војску Србије. Тај датум се прославља у знак сећања на дан када је 1815. године донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од отоманске империје.

Са државног и војног аспекта, тај датум је препознат као једна од историјских прекретница која је довела до стварања савремене српске државе и омогућила стварање ефикасне и модерне српске војске.

И поред сложених услова изазваних пандемијом вируса COVID-19, Војска Србије је протекле године наставила са професионалним извршавањем наменских задатака, са посебним акцентом на мисији помоћи цивилним властима у супротстављању претњама безбедности.

Поводом обележавања Дана Војске Србије, кратак видео запис о ангажовању Војске Србије на помоћи цивилним властима Србије у борби против пандемије Covid-19 можете погледати на званичном "YouTube" каналу Војске Србије, на адреси:

https://youtu.be/DkaumKLwmgU