Printer Friendly Version 21.04.2021. - Sastanak ambasadora Marine Jovićević sa maršalom dvora Velikog vojvode Luksemburga, ambasadorom Juriko Bakes @ 23 April 2021 10:13 AM

Ambasador dr Marina Jovićević razgovarala je 21. aprila sa maršalom dvora Velikog vojvode Luksemburga, amb. Juriko Bakes.


U razgovoru je konstatovano da su tokom poslednje dve godine bilateralni odnosi Velikog Vojvodstva Luksemburg i Republike Srbije uznapredovali, da su razmenjene posete na nivou predsednika vlada i da je predsednik Republike Srbije, g. Aleksandar Vučić dodelio najviše odlikovanje Republike Srbije predsedniku Vlade Luksemburga Gzavijeu Betelu. Razmotrene su mogućnosti za realizaciju poseta i na drugim nivoima.
 

Razgovarano je i o procesu evropske integracije Srbije i izazovima na tom putu, u vezi s čim se ambasador zahvalila Luksemburgu za podršku koju u kontinuitetu pruža Srbiji.
 

Ambasador Jovićević obavestila je procesu masovne vakcinacije u Srbiji, sa preko tri miliona datih doza vakcina od četiri različita proizvođača i solidarnosti koju je Srbija pokazala prema susedima i merama u okviru zdravstvenog sistema koje su preduzete kako bi se obezbedilo lečenje za obolele od Covid-19, kao i o ekonomskim i socijalnim posledicama zdravstvene krize.