Printer Friendly Version 21.04.2021. - Састанак амбасадора Марине Јовићевић са маршалом двора Великог војводе Луксембурга, амбасадором Јурико Бакес @ 23 April 2021 10:11 AM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 21. априла са маршалом двора Великог војводе Луксембурга, амбасадором Јурико Бакес.


У разговору је констатовано да су током последње две године билатерални односи Великог Војводства Луксембург и Републике Србије узнапредовали, да су размењене посете на нивоу председника влада и да је председник Републике Србије, г. Александар Вучић доделио највише одликовање Републике Србије председнику Владе Луксембурга Гзавијеу Бетелу. Размотрене су могућности за реализацију посета и на другим нивоима.
 

Разговарано је и о процесу европске интеграције Србије и изазовима на том путу, у вези с чим се амбасадор захвалила Луксембургу за подршку коју у континуитету пружа Србији.
 

Амбасадор Јовићевић обавестила је процесу масовне вакцинације у Србији, са преко три милиона датих доза вакцина од четири различита произвођача и солидарности коју је Србија показала према суседима и мерама у оквиру здравственог система које су предузете како би се обезбедило лечење за оболеле од Covid-19, као и о економским и социјалним последицама здравствене кризе.