Printer Friendly Version 09.03.2021. - Селаковић: Очекује се повећање прилива белгијских инвестиција @ 9 March 2021 02:13 PM

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Краљевине Белгије у Србији Кунрадом Адамом.

Министар Селаковић оценио је билатералне односе двеју земаља као добре и указао да постоји простор за њихово даље унапређење.

 

Шеф српске дипломатије најавио је да ће ускоро доћи у званичну посету Бриселу.

Селаковић је рекао да је присутан интерес за улагањем већег броја белгијских компанија у Србији и додао да се очекује повећање прилива белгијских инвестиција, као и значајно веће интересовање белгијских инвеститора за нашу земљу.

 

Министар је истакао да чланство у Европској унији oстаје стратешко опредељење Србије и један од њених најзначајнијих спољнополитичких циљева, додавши да је наша земља прихватила нову методологију приступних преговора са ЕУ, уз наду да ће се тако убрзати читав процес.

Говорећи о дијалогу с Приштином, шеф српске дипломатије нагласио је да је Србија у потпуности посвећена нормализацији односа са Приштином и да за Београд то значи постизање компромисног решења које ће бити одрживо, примењиво и прихватљиво за обе стране.

 

 

Селаковић је указао да је Србија опредељена за дијалог, али да остаје скептична према обавезама које преузимају званичници у Приштини, имајући у виду да ће ускоро бити осам година од потписивања Бриселског споразума и неформирања Заједнице српских општина. С тим у вези, министар је истакао да очекује већу активност ЕУ према Приштини када је у питању спровођење постигнутих споразума.

Београд, 09. март 2021. године