Printer Friendly Version Амбасадор Марина Јовићевић разговарала са председницом Одбора за спољне послове Федералног парламента Краљевине Белгије Елс Ван Хоф @ 8 February 2021 03:04 PM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 8. фебруара са председницом Одбора за спољне послове Федералног парламента Краљевине Белгије Елс Ван Хоф.

Посебна тема у разговорима посвећена је борби против Корона вируса, у смислу балансираног приступа Владе Р. Србије, усмереног ка очувању здравља људи са једне стране и одржавању економских токова са друге. Саговорница је упозната и са поступком вакцинације у Републици Србији, где је, до сада, вакцинисано преко пола милиона становника. Амбасадор је обавестила и о добрим економским резултатима Србије у односу на Еврозону и изградњи две нове болнице за лечење оболелих од Covid-19.

Разговарано је и о процесу европске интеграције Србије и изазовима на том путу и о дијалогу Београда и Приштине. Амбасадор је изнела очекивање да ће нова методологија почети да се примењује и да ће се ове године Р. Србија наставити у интензивнијем темпу преговоре са ЕУ, као и да ће Белгија пружити подршку на том путу.

Истакнута је наша спремност да се дијалог, по покровитељством ЕУ, настави након предстојећих избора на КиМ, уз очекивање да ће српска заједница, путем Српске листе, поново добити легитимног представника које се и претходних година борио за интересе српског и других народа на КиМ.