Printer Friendly Version 05.02.2021. - Белгијске компаније заинтересоване да послују у Србији @ 5 February 2021 11:50 AM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Краљевине Белгије у Београду Кунрадом Адамом о унапређењу сарадње и јачању економских односа двеју земаља.

Брнабић је истакла да су билатерални односи двеју земаља добри, али да има доста простора за њихово даље унапређење, оценивши да би интензивирање дијалога међу високим званичницима томе значајно допринело.

Посета новог премијера Белгије Александра де Кроуа била би важан корак у том правцу, оценила је она и поновила да позив за посету, када се за то стекну услови, остаје отворен.

Премијерка је, изразивши захвалност Белгији на сарадњи у процесу приступања Србије ЕУ, упознала амбасадора са корацима које Влада Србије предузима у областима од кључног значаја за даљи напредак на путу евроинтеграција.

У складу са тим, Брнабић је нагласила да су реформе у области владавине права, борба против организованог криминала и корупције, реформе правосуђа и медијске слободе у врху приоритета.

Адам је изразио задовољство начином на који се Србија бори са епидемијом, посебно честитајући на успеху у набавци вакцина и масовној имунизацији становништва.

Саговорници су изразили заинтересованост за повећање обима економске сарадње, а амбасадор је потврдио да су белгијске компаније заинтересоване да инвестирају и послују у Србији, што би уједно допринело бржем економском опоравку земље од последица пандемије.

Београд, 5. фебруар 2021. године