Printer Friendly Version 01.02.2021. - АМБАСАДОР МАРИНА ЈОВИЋЕВИЋ РАЗГОВАРАЛА СА ПРЕДСЕДНИЦОМ СЕНАТА БЕЛГИЈЕ STEPHANIE D’HOSE @ 2 February 2021 01:10 PM

Амбасадор др Марина Јовићевић разговарала је 1. фебруара преко видео везе са председницом Сената белгијског Парламента, Stephanie D’Hose. Имајући у виду актуелне изазове у вези с пандемијом Covid-19 и процесом вакцинације, посебна пажња посвећена је овој теми. Амб. Јовићевић обавестила је председницу Сената о успешном почетку масовне вакцинације у Србији, у оквиру ког је до сада вакцинисано преко пола милиона људи.

 

 

Разговарано је и о приступу лечења Covid-19, економским последицама здравствене кризе. У том смислу, амбасадор је обавестила о добрим економским резултатима Србије у односу на Еврозону, захваљујући балансираном приступу између економских и епидемилошких мера и изградњи две нове болнице за лечење оболелих од Covid-19.

Разговарано је и о процесу европске интеграције Србије и изазовима на том путу, у вези с чим је амбасадор изнела очекивање да ће нова методологија почети да се примењује и да ће Србија ове године наставити у интензивнијем темпу преговоре са ЕУ.

На крају разговора, поновљен је интерес за реализацију сусрета на билатералном парламентарном нивоу, када се за то стекну услови и епидемиолошка ситуација дозволи.