Printer Friendly Version Dana 10. juna o.g. Ambasador Marina Jovićević je prisustvovala komemoracija žrtvama Drugog svetskog rata @ 2 July 2018 10:20 AM

Dana 10. juna o.g. Ambasador Marina Jovićević je prisustvovala komemoracija žrtvama Drugog svetskog rata, koju su organizovali predstavnici flamanskog grada Menen i Komiteta za sećanje na političke zarobljenike i ostale žrtve stradale u ratu. Ceremoniju je pratilo donošenje baklje iz tadašnjeg nemačkog logora u Flosenburgu i polaganje venaca na spomenik žrtvama Drugog svetskog rata u Belgiji. U pomenutom logoru u Flosenburgu je bilo 296 zarobljenika srpske nacionalnosti od kojih je 39 umrlo u logoru. Iz bivše SFRJ, od strane organizatora obavešteni smo da je u logoru bilo i 1773 pripadnika slovenačke nacionalnosti – stradalo 371, 639 hrvatske – stradalo 236, 16 bosanske – stradalo 4 i 5 pripadnika crnogorske nacionalnosti – stradalo 2.

Pored najviših predstavnika grada Menen, komemoraciji su prisustvovali i brojni predstavnici ambasada u Kraljevini Belgiji    ( SAD, UK, Ukrajine i dr.)

* * *