Printer Friendly Version Дана 10. јуна о.г. Амбасадор Марина Јовићевић је присуствовала комеморација жртвама Другог светског рата @ 2 July 2018 10:15 AM

Дана 10. јуна о.г. Амбасадор Марина Јовићевић је присуствовала комеморација жртвама Другог светског рата, коју су организовали представници фламанског града Менен и Комитета за сећање на политичке заробљенике и остале жртве страдале у рату. Церемонију је пратило доношење бакље из тадашњег немачког логора у Флосенбургу и полагање венаца на споменик жртвама Другог светског рата у Белгији. У поменутом логору у Флосенбургу је било 296 заробљеника српске националности од којих је 39 умрло у логору. Из бивше СФРЈ, од стране организатора обавештени смо да је у логору било и 1773 припадника словеначке националности – страдало 371, 639 хрватске – страдало 236, 16 босанске – страдало 4 и 5 припадника црногорске националности – страдало 2.

Поред највиших представника града Менен, комеморацији су присуствовали и бројни представници амбасада у Краљевини Белгији ( САД, УК, Украјине и др.)

* * *