Printer Friendly Version 28/02/2018 U Univerzitetskoj biblioteci u Gentu, ambasador Marina Jovićević otvorila je izložbu „Ivo Andrić-između pisca i diplomate“ @ 6 March 2018 02:50 PM

U Univerzitetskoj biblioteci u Gentu, ambasador Marina Jovićević otvorila je izložbu „Ivo Andrić-između pisca i diplomate“, koju je priredio Muzej grada Beograda, uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Izložba je postavljena u saradnji sa regionalnom kancelarijom Autonomne pokrajine Friuli Venezia Giulia u Briselu i sa asocijacijom Circle of Brussels of Associtione Guiliani nei Mondo.

Pomoć u realizaciji izložbe pružio je Odsek za slavistiku Fakulteta za umetnost i filozofiju Univerziteta u Gentu, a u okviru kog deluje Grupa za srpski jezik i lektor Slobodanka Moravčević. Izložba je postavljena u Univerzitetskoj biblioteci u Gentu, u delu u kome je zastupljena evropska književnost, kojoj pripada i Ivo Andrić. Osim 20 panoa, koji prate život i radni vek Ive Andrića kao diplomate, u biblioteci su bile izložene i knjige našeg nobelovca koje biblioteka ima u svom fondu.

Pored većeg broja studenata koji uče na Grupi za srpski jezik, otvaranju izložbe je prisustvovao i dekan Fakulteta umetnosti i filozofije u Gentu, Mark Bone, kao i predstavnici Rektorata, Internacionalnog odeljenja i Odseka za slavistiku.

Nakon otvaranja izložbe, organizovan je manji koktel, na kome su se prisutni se poslužili srpskim vinima i rakijom, kao i pitama, u organizaciji Ambasade Republike Srbije.

* * * * *