Printer Friendly Version 28/02/2018 У Универзитетској библиотеци у Генту, амбасадор Марина Јовићевић отворила је изложбу „Иво Андрић-између писца и дипломате“ @ 6 March 2018 02:48 PM

У Универзитетској библиотеци у Генту, амбасадор Марина Јовићевић отворила је изложбу „Иво Андрић-између писца и дипломате“, коју је приредио Музеј града Београда, уз помоћ Министарства културе и информисања Србије. Изложба је постављена у сарадњи са регионалном канцеларијом Аутономне покрајине Friuli Venezia Giulia у Бриселу и са асоцијацијом Circle of Brussels of Associtione Guiliani nei Mondo.

Помоћ у реализацији изложбе пружио је Одсек за славистику Факултета за уметност и филозофију Универзитета у Генту, а у оквиру ког делује Група за српски језик и лектор Слободанка Моравчевић. Изложба је постављена у Универзитетској библиотеци у Генту, у делу у коме је заступљена европска књижевност, којој припада и Иво Андрић. Осим 20 паноа, који прате живот и радни век Иве Андрића као дипломате, у библиотеци су биле изложене и књиге нашег нобеловца које библиотека има у свом фонду.

Поред већег броја студената који уче на Групи за српски језик, отварању изложбе је присуствовао и декан Факултета уметности и филозофије у Генту, Марк Боне, као и представници Ректората, Интернационалног одељења и Одсека за славистику.

Након отварања изложбе, организован је мањи коктел, на коме су се присутни се послужили српским винима и ракијом, као и питама, у организацији Амбасаде Републике Србије.

* * * * *