Printer Friendly Version 20/2/2018 Obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije u Briselu @ 6 March 2018 09:39 AM

Povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, 20.02.2018. godine, u Gradskoj kući Brisela, na Grand placu, u samom centru Brisela, organizvan je prijem za predstavnike diplomatskog kora, belgijskih i evropskih institucija, predstavnike NATO, poslovnog sektora, akademije, medija, kome je prisustvovalo preko 300 gostiju.

Organizovanje svečanog prijema, posle četiri godine pauze, pomogli su NIS-Gazpromnjeft, generalni sponzor i kompanija Filip Moris. Prijemu su doprinele i gradske vlasti Brisela, koje su ustupile korišćenje dve svečane sale Gradske kuće pod povoljnim uslovima. Goste su pozdravili ambasador Republike Srbije u Briselu, Marina Jovićević, koja je, u prigodnom govoru, objasnila značaj Sretenja, kao datuma kada je započeto oslobođenje Srba i uspostavljanje osnova moderne srpske države i usvajanja prvog Ustava Srbije. Prisutne su pozdravili i ambasador Misije Republike Srbije pri EU, Ana Hrustanović i ambasador Misije Republike Srbije pri NATO, Miomir Udovički.

Prijem su svojim nastupom uveličali članovi KUD „Moravac“ iz Diseldorfa, koji su gostima izveli splet narodnih igara iz Srbije.

Prijem je protekao u veoma srdačnoj i toploj atmosferi, a gostima su, osim internacionalnog menija, služeni i nacionalni specijaliteti, kao i širok asortiman srpskih rakija i vina.

* * * * *