Printer Friendly Version 20/2/2018 Обележавање Дана државности Републике Србије у Бриселу @ 6 March 2018 09:38 AM

Поводом обележавања Дана државности Републике Србије, 20.02.2018. године, у Градској кући Брисела, на Гранд плацу, у самом центру Брисела, организван је пријем за представнике дипломатског кора, белгијских и европских институција, представнике НАТО, пословног сектора, академије, медија, коме је присуствовало преко 300 гостију.

Организовање свечаног пријема, после четири године паузе, помогли су НИС-Газпромњефт, генерални спонзор и компанија Филип Морис. Пријему су допринеле и градске власти Брисела, које су уступиле коришћење две свечане сале Градске куће под повољним условима. Госте су поздравили амбасадор Републике Србије у Бриселу, Марина Јовићевић, која је, у пригодном говору, објаснила значај Сретења, као датума када је започето ослобођење Срба и успостављање основа модерне српске државе и усвајања првог Устава Србије. Присутне су поздравили и амбасадор Мисије Републике Србије при ЕУ, Ана Хрустановић и амбасадор Мисије Републике Србије при НАТО, Миомир Удовички.

Пријем су својим наступом увеличали чланови КУД „Моравац“ из Диселдорфа, који су гостима извели сплет народних игара из Србије.

Пријем је протекао у веома срдачној и топлој атмосфери, а гостима су, осим интернационалног менија, служени и национални специјалитети, као и широк асортиман српских ракија и вина.

Фото галерија >>>

* * * * *