Printer Friendly Version 12/07/2017 Učešće predstavnika Srbije na finalnom takmičenju „Kompanijskog programa“ u organizaciji JA Europe @ 17 July 2017 11:54 AM

U konkurenciji 300 hiljada učenika i studenata, koji širom Evrope svake godine učestvuju u „Kompanijskom programu“ namenjenom učeničkom obrazovanju upravljanja mikro kompanijom, u organizaciji JA Europe, srpska kompanija LegoBuzz iz Kragujevca je izabrana da učestvuje u finalnom takmičenju 12.jula 2017.godine u Briselu.

Jovana Mališić, Nemanja Milovanović, Jana Marković i Milica Tomić, učenici uzrasta 15-17 godina, iz Kragujevca predstavili su koncept svoje kompanije, koja je osmislila košnice sa senzorima koji daju vlasnicima informacije o temperaturi i vlažnosti u košnici, vizuelni uvid u dešavanja u košnici, radi detektovanja eventualnih bolesti i dr. Svaki od učesnika je predstavio medjunarodnom žiriju svoju kompaniju, njen poslovni koncept, očekivani profit, način osvajanja tržišta, upravljanje rizicima, kao i ostale komponente, koje su bitne za uspešnost mikro inovativne kompanije. Koliki je značaj Belgija opredelila ovom dogadjaju, pored toga što je ove godine njen domaćin, je što je štandove obišao i Kralj Filip.

Na finalnoj večeri, učenica Jovana Mališić je dobila nagradu za mlade lidere, u konkurenciji od 200 takmičara.

Ambasador V.Arsić je obišla štand mladih takmičara.

* * * * *