Printer Friendly Version 10/07/2017 Predavanje o institucionalnom uređenju Kraljevine Belgije u Asocijaciji Valonija-Brisel Internacional @ 13 July 2017 03:52 PM

U okviru dvonedeljnog kursa francuskog jezika za zaposlene u državnoj upravi, koji se održava u Monsu od 3. do 15. jula 2017. godine, 10. jula 2017. organizovano je predavanje o institucionalnom uređenju Kraljevine Belgije u Asocijaciji Valonija-Brisel Internacional. Učesnike kursa je pozdravila i uvodno predavanje održala gospođa Paskalin Van Bol, direktorka Odeljenja za međunarodne stipendije, predavače i lektore, a ekspoze o institucionalnom uređenju Kraljevine Belgije i međunarodnim odnosima Valonije i Brisela Mihael Lamhasni, zamenik generalnog direktora. To je bila prilika i za susret i razgovor sa diplomatskim predstavnicima u Briselu.

Ove godine polaznik kursa iz Srbije je dr Slavoljub Carić, načelnik Odeljenja za međunarodno pravne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova. Ispred Ambasade predavanju je prisustvovala ministar savetnik Irena Banovčanin.

* * * * *