Printer Friendly Version 23-24/02/2017/ Mešovita komisija za međunarodni drumski saobraćaj između Republike Srbije i Kraljevine Belgije @ 7 March 2017 08:40 AM

U Briselu je 23. i 24. februara 2017. godine održan sastanak Mešovite komisije za međunarodni drumski saobraćaj između Republike Srbije i Kraljevine Belgije, na kome je, uz predstavnike Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, kao i predstavnike udruženja prevoznika u međunarodnom drumskom saobraćaju Srbije sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i transporta Kraljevine Belgije, učestvovao i ministar savetnik u Ambasadi Irena Banovčanin.

Konstatujući da je u proteklom periodu došlo do značajnog porasta trgovinske razmene između Republike Srbije i Kraljevine Belgije, kao i na prisustvo preko pedeset belgijskih kompanija koje posluju u Srbiji, ocenjeno je da je potrebno ukloniti sva administrativna ograničenja koja onemogućavaju nesmetano odvijanje prevoza između dve zemlje i povećati broj postojećih dozvola srpskim prevoznicima.

Nakon sastanka Mešovite komisije delegacija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, na čelu sa Damirom Ledenčanom, načelnikom Odeljenja za međunarodni transport u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, obišla je Ambasadu i imala sastanak sa ambasadorom Vesnom Arsić.