Printer Friendly Version 23-24/02/2017/ Мешовита комисија за међународни друмски саобраћај између Републике Србије и Краљевине Белгије @ 7 March 2017 08:38 AM

У Бриселу је 23. и 24. фебруара 2017. године одржан састанак Мешовите комисије за међународни друмски саобраћај између Републике Србије и Краљевине Белгије, на коме је, уз представнике Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, као и представнике удружења превозника у међународном друмском саобраћају Србије са представницима Министарства саобраћаја и транспорта Краљевине Белгије, учествовао и министар саветник у Амбасади Ирена Бановчанин.

Констатујући да је у протеклом периоду дошло до значајног пораста трговинске размене између Републике Србије и Краљевине Белгије, као и на присуство преко педесет белгијских компанија које послују у Србији, оцењено је да је потребно уклонити сва административна ограничења која онемогућавају несметано одвијање превоза између две земље и повећати број постојећих дозвола српским превозницима.

Након састанка Мешовите комисије делегација Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, на челу са Дамиром Леденчаном, начелником Одељења за међународни транспорт у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, обишла је Амбасаду и имала састанак са амбасадором Весном Арсић.