Printer Friendly Version 22/07/2016 Безбедносна ситуација у Белгији @ 25 April 2016 12:19 PM

Орган надлежан за процену безбедносне угрожености (OCAD/OCAM) одржава процену ризика на нивоу 3 у целој Белгији. Овај ниво указује да се претња може сматрати озбиљном, могућом и вероватном.Повећана је опрезност на главним железничким станицама, националном и регионалним аеродромима, јавном транспорту у целој земљи а посебно бриселском метроу, нуклеарним и радиолошким локацијама.

Више информација: www.risk-info.be.

Везано за информације о превозу:

Brussels Airport (https://www.brusselsairport.be/en/)

Brussels Airport (https://www.brusselsairlines.com/en-be/)

Brussels Airlines: https://facebook.com/brusselsairlines

Brussels Airport: https : //www.facebook.com/BrusselsairportBRU

Brussels Airlines:https: //twitter.com/FlyingBrussels

Brussels Airport: https: //twitter.com/BrusselsAirport

Путницима се саветује да долазе 3 сата пре лета, и да при првој контроли која се врши и пре уласка у аеродромску зграду имају спремне карте за лет и ИД.

Туристичка места,продавнице, хотели, ресторани и сл. су отворени уз повећани надзор. За сигурност на концертима и сличним догађајима, организатори и оператeри су дужни да обезбеде организацију и сигурност, а безбедност догађаја који се организују на местима која у јавном власништву, се анализира појединачно. Конференције, изложбе и сл. се одржавају уз појачане безбедносне мере.

За прелазак белгијске границе важе правила, на исти начин, као и пре терористичких напада, али су могуће додатне провере.