Printer Friendly Version 17-18/09/2014- studijska poseta provinciji Brabant @ 22 September 2014 06:00 PM

Direkcija za međunarodnue odnose flamanske vlade i komora De Warande organizovale su dvodnevnu studijsku posetu provinciji Brabant (17 i 18 septembra o.g.) za ambasadore zemalja Evrope, Azije i Afrike.

Poseta je obuhvatila šećeranu Tirlemontoise,kompaniju SESVanderHove koja proizvodi seme šećerne repe i pivaru Palm, kompanije Imec i Luciad, koje su uspele da se pozicioniraju kao svetski lideri u oblasti nanotehnologije tj.geoprostornog softvera, kao i neurološku laboratoriju Univerziteta KU Lueven i Photonics innovation Center, Univerziteta Brisel. Kompanija Colruyt je prikazala svoju poslovnu filozofiju „more for less“ u sektoru maloprodaje.

Pored obilaska navedenih kompanija i istraživačkih centara, tokom studijske posete obezbeđen je susret sa brojnim predstavnicima kompanija koje su članice komore De Warande, a guverner provincije Brabant (Lodewijk De Witte) i šef kabineta ministra-predsednika flamanske vlade (Mark Andries) su govorili o elementima programa razvoja u narednom periodu.