Printer Friendly Version 17-18/09/ 2014-студијска посета провинцији Брабант @ 22 September 2014 05:58 PM

Дирекција за међународне односе фламанске владе и комора De Warande организовале су дводневну студијску посету провинцији Брабант (17 и 18 септембра о.г.) за амбасадоре земаља Европе, Азије и Африке .

Посета је обухватила шећерану Tirlemontoise, компанију SESVanderHave која производи семе шећерне репе и пивару Palm, компаније Imec и Luciad које су успеле да се позиционирају као светски лидери у области нанотехнологија, тј. геопросторног софтвера, као и неуролошку лабораторију Универзитета KU Leuven и Photonics Innovation Center Универзитета Брисел. Компанија Colruyt је приказала своју пословну филозофију „more for less“ у сектору малопродаје.

Поред обиласка наведених компанија и истраживачких центара,током студијске посете обезбеђен је сусрет са бројним представницима компанија које су чланице коморе De Warande, а гувернер провинције Брабант (Lodewijk De Witte )и шеф кабинета министра-председника фламанске владе (Mark Andries) су говорили о елементима програма развоја у наредном периоду.