Printer Friendly Version 06/06/2014 Pružite ruku poplavljenom Balkanu - humanitarni koncert mladih muzičara Konzervatorijuma u Gentu @ 10 June 2014 08:34 AM

Mladi muzičari, poreklom sa poplavljenih područja Balkana:Hiwote Tadesse-hrvatsko-etiopski svirač viole i Karlo Filipan svirač violončela rodjeni u Zagrebu,Vanja Skoković –svirač violine rodjena u Sarajevu,Tina Čeh, svirač violine iz Slovenije sa kolegama: Veerom Boordeckers sviračem klavira iz Estonije, Sarom Brito Brito sviračem flaute iz Španije i Miles Walterom sviračem klavira iz SAD, organizovali su šestog juna humanitarni koncert u Sali Konzervatorijuma u Gentu. Izvodjena su dela Šuberta,Leklera,Parta,Vaksmana..

Koncertu su prisustvovali i ambasadori Srbije i Hrvatske i ministar-savetnik BiH. Prikupljen asredstva biće uplaćena na račune ambasada Srbije,Hrvatske i BIH, otvorene za prikupljanje donacija za poplavljena područja.

I ovog puta mladi muzičari pokazali su visok stepen solidarnosti sa onima koji su u nedavnim poplavama na Balkanu izgubili živote ili deo imovine.