Printer Friendly Version 8/5/2014 "ЕУ стратегија за регију Дунава: пословне могућности у Мађарској, Бугарској, Словачкој и Србији" @ 9 May 2014 12:10 PM

У четвртак 8. маја 2014. године, у организацији агенција за промоцију улагања и трговине белгијских регија Фландрија и Валонија, у сарадњи са Амбасадом Републике Србије и Привредном комором Србије, одржан је семинар "ЕУ стратегија за регију Дунава: пословне могућности у Мађарској, Бугарској, Словачкој и Србији".

Семинар је био посвећен, са једне стране информисању белгијских компанија о структури и могућностима који нуди Дунавска стратегија, а са друге промоцији инвестиционих потенцијала четири земље. На семинару је учествовало преко 150 представника белгијских компанија, док су на њему говорили Амбасадори четири поменуте земље, представници Агенције за промоцију инвестиција и трговине регије Фландрија, представници институција четири земље надлежни за Дунавску стратегију, као и председавајући Белгијско-српске пословне асоцијације Хуго Ван Вегел. Његово излагање, као и презентација Сање Кнежевић из Канцеларије за европске интеграције, изазвали су велики интерес присутних компанија за учешће у пројектима Дунавске стратегије у Србији као и за пословање са Србијом уопште.